] Priveşte oraşul cu alţi ochi! [

Image

După câteva zile de stat în pat cu dureri infernale, am ieşit la aer şi mi-am dat seama ce oraş frumos am. Bagi de seamă abia atunci când nu îl mai vezi sau nu îl mai ai, ce valoare stăpâneşti.

Sighişoara, oraş medieval iubit de turişti, nu este apreciat îndestul de locuitorii săi pe care îi interesează mai mult ce face „capra vecinului”.

Oriunde am mers şi cu oricine m-am întâlnit, mândria mea a fost şi este să spun de unde sunt. Toată lumea ştie de cetatea din vârful dealului, de toboşarul care colindă de zor cetăţuia, de scările acoperite cu 176 de trepte sau de Casa Cositorarului unde iubirea e la ea acasă. Toată lumea mai puţin sighişorenii…mulţi nu ştiu ce comoară au chiar la ei în curte şi nici nu ştiu ce să facă cu ea. Nu ştiu de aşa zisele tuneluri secrete de la primărie la Biserica Din Deal, de camera de muzică a primăriei fără ferestre care se pot vedea de afară, de Jimmy, câinele protector al cetăţii, de casa viteazului care a luptat împotriva lui Napoleon sau de culoarul bătrânelor!

Lăsaţi şmecherii de centru care merg cu 40 km/h şi cu muzica în blană, şi priviţi pe lângă ei…mai cizelat, mai educat, mai frumos este să descoperi cetatea care se înalţă în faţa ochilor tăi de atâta timp.

Aşadar, ia-ţi prietenii şi mergi la o plimbare prin cetate…ai să vezi că o să îţi aduci aminte de multe: de excursia învăţătoarei, de întâlnirea pe care ai avut-o pe ascuns, de serile de vară când „bântuiai” oraşul! Ia-ţi prietenii sighişoreni şi bucură-te de oraşul tău pentru valoarea sa, şi nu o vizita doar când îţi trece un străin pragul casei.

Priveşte oraşul cu alţi ochi…priveşte-l ca un turist. Şi atunci vei băga de seamă diferenţa! Sighişoreni, zâmbiţi că vă stă bine!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te altor 465 de urmăritori

  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat asta: