] Salutăm zilele de vară! [

Image

Într-o oază de linişte, Germania m-a primit!

Un drum istovitor, prea lung la o primă impresie, oboseală adunată şi kilometrii întregi de peisaje mirifice, Germania mi-a părut cea mai curată ţară ever! Utting am ammersee, un loc deosebit unde toată lumea se salută între ei, chiar dacă nu se cunosc, unde lacul este de o imagine mirobolantă şi unde eu am putut a mă odihni după atâta cale bătută.

Image

Ich kann nicht sprechen Deutsch, primele mele cuvinte în germană spuse proprietarului casei unde am dormit, şi care va rămâne mereu o amintire deosebită.

Nemţii sunt de o educaţie şi o civilizaţie ieşită din comun! Am făcut în cinci zile ce nu făceam în două săptămâni la marea noastră neagră şi iubită. Am ajuns să cred că m-aş putea obişnui cu o viaţă atât de liniştită aici, în mijlocul lor, a oamenilor care se uită atât de frumos şi îţi zâmbesc doar pentru că le place de tine!

Am rămas puţin uimită de faptul că ei nu ştiu mai deloc engleză, aşa că m-am descurcat mai mult prin semne atunci când Sorin nu era prin preajmă să mă dezmeticească din limba lor întortocheată rostită din gât ( sau habar n-am din ce că mi se pare că se îneacă atunci când vorbesc). Mai uimită am rămas şi de mulţimea de oameni întâlniţi pe străzile comunelor de pe lacul Ammersee care erau handicapaţi… ori era vreo întâlnire a oamenilor cu dezabilităţi ori chiar sunt atât de mulţi pe cât am întâlnit. În altă ordine de idei, au o îngheţată extraordinară şi o pizza pe care mai rar îţi e dat să mănânci. Chiar povesteam cu Sorin pe subiectul lucrurilor noi; de ce să încerc lucruri noi şi apoi să caut mereu gustul pe care mi-l doresc atât de mult, fără să mai dau de el, decât poate când mă voi întoarce în acelaşi loc al descoperirii…?!

Asta e părerea mea şi a cam mers la mine mai ales pe încercatul lucrurilor (hihihi).

Image

ImagePe final, vă spun doar că Germania este un loc unde cu siguranţă mă voi întoarce pentru primirea călduroasă a nemţilor, pentru mâncarea bună ( kilogramele fericite care se văd ), pentru căţărări pe corăbii, faleze mirobolante, locuri de scăldat civilizate, plimbări cu vaporul între oameni  de calitate, piscine extraordinar de curate…şi aş putea să continui la infinit.

Image

Image

ImageDSCN2757

Vă pup şi vacanţă (concediu) cât mai plăcut. Să nu uitaţi să zâmbiţi că vă stă bine!

Reclame
Comments
2 Responses to “] Salutăm zilele de vară! [”
  1. Ale Măriucă spune:

    What you can’t change, you must love or hate. I choose to love you 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te altor 465 de urmăritori

  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat asta: