Sighişoara Medievală – un succes!

Image

Da! Am început să scriu impresiile lăsate de festival abia după două zile, spre ruşinea mea, pentru că oboseala şi-a cam spus cuvântul şi patul m-a atras spre el mai ceva ca un magnet!

Pot spune că festivalul ca spectacol şi program a fost un real succes! Turiştii din toate părţile ţării şi a lumii au fost încântaţi de spectacolele organizate în cetate, lăsându-ne impresia că la anul, Sighişoara va fi din nou pe harta destinaţiilor acestora!

Totul roz nu putea fi, aşa că micile incidente au fost rezolvate uşor şi cu vorba bună (mici incidente gen supărările sighişorenilor pentru plata în cetate sau a turiştilor necunoscători de existenţa unui regulament impus de organizatori, aceştia spunându-şi of-ul casierilor amplasaţi la porţi sau angajaţilor care nu aveau niciun cuvânt de spus)!

Din punct de vedere a comercianţilor, nu a fost ca în anii trecuţi şi „Lumea a fost mult mai puţină, domnişoară!”, precum ne-a spus chiar unul dintre ei. Până la urmă, aceştia au reuşit să vândă câte ceva încât să îi auzim spunând că se vor întoarce şi la anul, cu cerere depusă de la începutul lunii iulie!!

În final, festivalul devenit o tradiţie în Sighişoara s-a încheiat cu un mirobolant foc de artificii care a ţinut peste 10 minute (nu m-am uitat la ceas dar m-a durut gâtul încât ştiam că am stat mult cu privirea în sus) şi a făcut mulţimea să se minuneze, sentiment transmis de la unul la celălalt încât pielea mi s-a făcut de găină( sau cum se spune :D).

Concluzia: m-am bucurat de festivalul acesta ca un copil, am cunoscut oameni extraordinari, mi-am reluat legături vechi şi am hotărât să fiu şi la anul suplinitor în cadrul Asociaţiei Turistice Sighişoara, pentru că doar aşa am realizat ce înseamnă cu adevărat Festivalul Medieval!

Mi-ar plăcea să îmi scrieţi părerile voastre şi să zâmbiţi că vă stă bine!

Reclame
Comments
3 Responses to “Sighişoara Medievală – un succes!”
  1. Bunea Andrei spune:

    Despre festivalul de la Sighisoara pot spune ca este unul special pentru mine , am participat la toate festivalurile intre anii 2003 (cand eram in clasa a 7 a si am venit prima oara cu un grup de prieteni si eram cel mai mic din gasca) pana 2009 in care a fost ultimul , de atunci nu am mai putut ajunge , imi aduc si acuma aminte unde ne puneam corturile era undeva sus pe un deal si gazda noasta era ungur cu placerea alcolului :)) era destul de simpatic , cele mai frumoase clipe si atunci cred ca au fost si cei mai multi oameni prezenti a fost intre anii 2005-2007 a fost incredibil nu pot sa uit niciodata clipele care le-am trait si sentimentul de libertate as da orice sa traiesc iara vremurile alea , ce este trist ca parca dupa anul 2008 a venit tot mai putina lume si parca ceva a murit atunci , sper ca anul ce vine sa mai ajung macar pt 1 zi

  2. Bunea Andrei spune:

    Problema este si din cauza ca generatiile se schimba , adica nu ii mai vad eu pe generatia Facebook de azi luand ruxacul in spate si cortul si hopa in tern sper festival , eu pot sa spun ca sunt norocos ca Fb a luat amploare cand eram in anul 2 de facultate si nu mai repede , pacat as da orice sa traiesc iara cum era odata , dar anii aia nu ti da nimeni inapoi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te altor 465 de urmăritori

  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat asta: