] Despre mine, cu greutate! [

Am tot văzut ba la televizor, ba pe internet tot soiul de comentarii despre tot felul de diete care ba îţi pun în pericol sănătatea, ba sunt bune că doar te ajută să slăbeşti. M-am hotărât să vorbesc despre un subiect sensibil din viaţa mea: greutatea.

În perioada ianuarie 2011- iulie 2012 am avut o greutate de 70 de kilograme din cauza unor probleme de sănătate serioase. Eram cu moralul la pământ şi nu mă simţeam deloc bine în corpul meu. Am văzut cum de-a lungul unei luni mă îngrăşasem aproape zece kilograme simţindu-mă legată de mâini şi de picioare, nereuşind să fac nimic. Oamenii erau reticenţi cu privire la persoana mea, probabil gândind „uite şi grasa asta ce a mâncat până i-a venit rău şi a mai pus şi 20 de kilograme pe ea”. Nu aveam deloc încredere în mine să nu mai spun în faptele şi ideile mele! Am avut norocul cu puţinii prieteni care mă iubeau ( şi mă iubesc şi azi) exact pentru ce eram eu în interior neinteresându-i aspectul fizic. (de familie nu mai spun că ei mă vor iubi necondiţionat mereu).

Încet încet am ajuns să mă complac în situaţia de domnişoară cu forme voluptoase, deşi eu am fost mai tot timpul o persoană slăbuţă (exceptând copilăria, gen 10-12 ani, când eram un tanc mobil că mai apoi m-am transformat în domnişoară), şi să prind puţină încredere şi datorită facultăţii care mi-a deschis mintea!

Însă ceva lipsea, aşadar mi-am luat inima în dinţi şi am fost la un control la un cabinet de nutriţie abia după aproape doi ani de greutate.

Mi-a fost foarte greu la început să renunţ la cartofii prăjiţi, brânzica sau ciocolata care îmi făceau deliciul cam în fiecare zi, dar văzând rezultate de pe o săptămână pe alta m-am ambiţionat tot mai tare. Am renunţat la combinarea excesivă a carbohidraţilor, la dulciuri şi sucuri acidulate pentru a mă face să mă simt bine în propriul corp. Şi am reuşit! Am slăbit 17 kilograme în două luni şi am încredere în mine din nou!

Am avut un an de când am păşit prima oară în cabinetul nutriţionistului şi nu regret nimic. De îngrăşat nu m-a mai durut capul deoarece mă simt bine în corpul meu şi asta se vede!
Indiferent cum arătaţi, câte kilograme aveţi, sau ce mâncaţi, cel mai important e să vă simţiţi bine în propria piele încât să se vadă fără a o spune!

Eu vă pup şi ştiţi prea bine: zâmbiţi că vă stă bine!Image

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

  • Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

    Alătură-te altor 465 de urmăritori

  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
%d blogeri au apreciat asta: